FR
Publicaties

De Vrouwenraad heeft in november 2013 met de steun van het Instituut voor de Gelijkheid van Vrouwen en Mannen een handige brochure uitgebracht met ideeën voor actie voor al wie begaan is met vrouwen en hun rol bij vredesprocessen, bij de wederopbouw van gemeenschap en land en bij conflictpreventie: 'Vrouwenkracht is Vredesmacht. Aan de slag met Resolutie 1325'.

VN-Resolutie 1325, die in 2000 aangenomen werd door de Verenigde Naties, kent vrouwen een groter aandeel toe in de oplossing van gewapende conflicten en vredesonderhandelingen, postconflict heropbouw en handhaving van de vrede. Vrouwen zijn immers meer dan slachtoffers die beschermd moeten worden. Ze zijn ook actoren met een belangrijke rol in het stoppen en voorkomen van geweld.

Duurzame vrede is onmogelijk zonder gelijke rechten en kansen voor vrouwen. Deze brochure legt uit waarom en stelt tien acties voor om van hieruit actief mee te werken aan de wereldwijde implementatie van VN-Resolutie 1325.

U kunt de brochure bij ons bestellen. Mail naar nvr.arowie@amazone.be.

 

 

 

 

 

In de kijker

  vrouwenkracht in actie

  SPELD EEN WITTE KLAPROOS OP
  Draag je witte klaproos tussen 31 oktober en 11 november! Zo beklemtonen we samen dat vrouwen onontbeerlijk zijn om tot een duurzame vrede te komen.
  DRAAG EEN VREDESVROUW VOOR
  Ken je iemand die de eretitel van vredesvrouw dubbel en dik verdient? Stel een dossiertje samen en bezorg het aan de Vrouwenraad.
  Laat witte klaprozen bloeien
  Zaai witte klaprozen in je tuin of op je terras en steun zo kleinschalige projecten van vredesvrouwen.
  Publicaties
  Wil je meer info? Lees je nog eens graag iets op papier? Vraag het ons!
  actiepartners
  Onze campagne krijgt steun uit vele hoeken, niet in het minst van de burgemeesters uit de gemeentes van onze vredesvrouwen.

  Zij kregen al de titel van vredesvrouw