Draag een witte klaproos tussen 31 oktober en 11 november!

Op 31 oktober 2000 nam de VN-Veiligheidsraad Resolutie 1325 over 'vrouwen, oorlog en vrede' aan. Deze resolutie is wereldwijd een mijlpaal voor vrouwenrechten, de stopzetting van (seksueel) geweld en de deelname van vrouwen aan vredesonderhandelingen en besluitvorming.

Waarom de actie van de witte klaproos?

Uit solidariteit met vrouwen die leven in oorlogsomstandigheden en als symbool voor de positie van vrouwen in oorlog en vrede. Maar ook om onze ministers en andere beleidsvoerders duidelijk te maken dat Resolutie 1325 uitgevoerd moet worden.

Waarom een 'witte' klaproos?

De 'rode' klaproos is sinds de Eerste Wereldoorlog een gekend maar sterk gemilitariseerd vredessymbool. Daarom kozen wij voor wit. Wit als kleur van de vrede en van de vredeskracht van vrouwen. De klaproos als symbool voor de fragiliteit en kwetsbaarheid van vrouwen in oorlog, kwetsbaar voor (seksueel) geweld, maar ook en vooral als symbool van de (vredes) kracht van vrouwen.

Onze boodschap: doe mee met de actie, stop het oorlogsgeweld op vrouwen en geef vrouwen een stem in vrede. Draag een witte klaproos tussen 31 oktober en 11 november!

Maak zelf een klaproos of doe dit samen met uw vereniging en draag ze zichtbaar! Voorbeeld

U kunt ook een of meerdere buttons met onze witte klaproos gratis afhalen of bestellen bij de Vrouwenraad. Geef een seintje via nvr.arowie@amazone.be of 02/229.38.61.

Foto's en/of verhalen over uw deelname aan deze actie zijn welkom. Wij publiceren ze op deze site.